Meteo – Ploi torențiale de până la 60 l/mp! Cod portocaliu

Administrația Națională de Meteorologie e emis luni dimineață două avertizări Cod portocaliu și Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii, valabile în 17 județe (vezi harta), până marți dimineață.

Astfel, este în vigoare o avertizare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă în intervalul 12 iunie, ora 6:00 – 13 iunie, ora 10:00, în Banat, Oltenia, sud-vestul și sudul Transilvaniei, nord-vestul Munteniei, precum și în Carpații Meridionali și în Carpații Occidentali, unde vor fi ploi torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și, izolat, de peste 30 l/mp.

meteo
Sursa: ANM

De asemenea, este în vigoare o avertizare meteo Cod portocaliu de ploi torențiale, valabilă în intervalul 12 iunie, ora 6:00 – 13 iunie, ora 10:00, în județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea și Dolj și în zona de munte a județelor Caraș-Severin, Hunedoara și Argeș, unde, local, cantitățile de apă vor fi de 30-40 l/mp și, izolat, de peste 60 l/mp, în intervale scurte de timp, de până la 1-3 ore.

Potrivit ANM, și în restul teritoriului vor fi, pe arii restrânse, după-amiaza și seara, manifestări specifice instabilității atmosferice.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole