Prognoza meteo pe 4 săptămâni – Vreme caldă, cu precipitații inegale

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat marți estimările privind temperatura aerului și cantitatea de precipitații pentru următoarele patru săptămâni.

Potrivit meteorologilor, în săptămâna 22-29 ianuarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nord-estice și în extremitatea de sud-vest a țării. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în extremitatea de nord a țării, dar și deficitare în regiunile extracarpatice, precum și în cele vestice, iar în rest va fi în general apropiate de cel normale pentru această perioadă.

În săptămâna 29 ianuarie-5 februarie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în nord-estul și sud-vestul teritoriului. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nordvestice, centrale, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, dar și deficitar în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiat de cele normale pentru acest interval.

Și pentru săptămâna 5-12 februarie meteorologii estimează că temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 12-19 februarie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru acest interval pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință ușor excedentară în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole