METEO: Până sâmbătă, iarna vine în toată țara! Vânt puternic, ploi, lapoviță și ninsoare

Încă din primele zile de decembrie, iarna își cere drepturile în toată țara. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o informare de intensificări ale vântului şi precipitaţii moderate cantitativ sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, valabilă până sâmbătă dimineaţa, în întreaga ţară, informează AGERPRES.

Astfel, în intervalul 2 decembrie, ora 20:00 – 4 decembrie, ora 10:00, vântul va avea intensificări la munte, la altitudini de peste 1.700 de metri, unde vitezele vor depăşi temporar 60 – 70 km/h, iar pe creste, rafalele vor depăşi 90 – 100 km/h, spulberând zăpada.

Intensificări ale vântului vor fi prezente şi în regiunile vestice, iar de vineri, 3 decembrie, local şi temporar şi în restul teritoriului, cu viteze în general de 45 – 55 km/h.

În același timp, conform meteorologilor, aria precipitaţiilor se va extinde pe parcursul zilei de vineri, iar la munte treptat vor predomina ninsorile şi local se va depune strat nou de zăpadă.

De asemenea, precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi chiar ninsoare, pe arii restrânse, se vor semnala în vest, centru şi nord. Iar pe parcursul nopţii de vineri spre sâmbătă (3/4 decembrie) acestea se vor extinde și în est şi sud. Cantităţile de apă vor depăşi izolat 10 – 15 l/mp, îndeosebi în zonele de munte, conform prognozei meteorologilor de la ANM.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole