Meteo: Ninsori, vânt și ger în toată țara. Cod galben în 26 de județe!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis vineri o atenționare meteorologică de ninsori și intensificări ale vântului, valabilă în intervalul 3 februarie, ora 10.00 – 5 februarie, ora 18.00.

Potrivit meteorologilor, aria ninsorilor se va extinde treptat din orele serii dinspre regiunile nord-vestice și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Local se va depune strat nou de zăpadă, care va fi mai consistent în zonele montane. Prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20-30 l/mp, cu precădere în jumătatea vestică a țării.
Vântul va prezenta local și temporar intensificări, cu viteze în medie de 50-60 km/h în majoritatea zonelor, iar la munte cu rafale de 65-75 km/h. Vor fi perioade în care intensificările de vânt se vor asocia cu ninsoare.

Meteorologii precizează că de duminică, 5 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice.

Tot vineri, ANM a emis o atenționare meteo Cod galben de ninsori însemnate cantitativ și viscol valabilă în intervalul 3 februarie, ora 20.00 – 5 februarie, ora 18.00, pe arii din 26 de județe (vezi harta).

meteo
Sursa: ANM

În intervalul menționat, temporar va ninge și vor fi perioade în care vântul va prezenta intensificări cu rafale de 50-70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m vântul va depăși 80-90 km/h, astfel încât va fi viscol și vizibilitate scăzută. În vestul Carpaților Meridionali se vor acumula peste 30-40 l/mp și se va depune strat consistent de zăpadă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole