Meteo: După ploile din aprilie, în mai iar se lasă cu sec!

Veștile pentru luna mai nu sunt dintre cele mai bune pentru fermieri, după ce Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni o actualizare a estimărilor meteorologice pentru perioada 25 aprilie – 23 mai 2022.

Astfel, în săptămâna 25 aprilie – 2 mai, valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nord-estice.

În săptămâna 2-9 mai, temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Din păcate, potrivit meteorologilor, cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării.

În săptămâna 9-16 mai, temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Meteorologii estimează că regimul pluviometric se va menține deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele intracarpatice și la munte.

În săptămâna 16-23 mai, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în majoritatea regiunilor, însă cantitățile de precipitații vor avea o tendință spre deficit în cea mai mare parte a țării, cu precădere în jumătatea estică a teritoriului.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2002-2021.

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs, se mai arată în informarea transmisă vineri de ANM.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole