Avertizare meteo: După Cod galben de ploi și vijelii, vine și Codul portocaliu!

Meteorologii avertizează că ploile, grindina și vijeliile care s-au abătut ieri asupra țării nu ne lasă cu una, cu două.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis joi două noi avertizări ce vizează cea mai mare parte a țării.

Astfel, în intervalul 28 aprilie, ora 10.00 – 29 aprilie, ora 6.00
este valabil un Cod galben de cantități însemnate de apă și, local, instabilitate atmosferică temporar accentuate, ce vizează 25 de județe, conform hărții puse la dispoziție de ANM.meteo

Potrivit avertizării meteorologice, pe parcursul zilei de joi, 28 aprilie, în Crișana, Transilvania, Maramureș, Moldova și local în Muntenia, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, pe alocuri însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În noaptea de joi spre vineri, 28/29 aprilie, aria ploilor se va restrânge spre nord-estul țării. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

Meteorologii au emis, de asemenea, și o avertizare Cod portocaliu de ploi abundente, valabilă în inyervalul 28 aprilie, ora 12.00 – 29 aprilie, ora 6.00, în județele Suceava, Botoșani, Iași, Neamț și Bacău, unde se vor acumula cantități de apă de 40…70 l/mp.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole