Meteo: Cum va fi vremea până în 18 aprilie

primavarafgfgfsVremea va continua să se mențină caldă în următoarele două săptămâni, valorile termice având mici oscilații în majoritatea zonelor țării, în timp ce probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în intervalul 8 – 11 aprilie și după data de 13 aprilie, potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie /ANM/.
În Banat, până joi, 7 aprilie, vremea se va încălzi și va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit la această dată, cu temperaturi maxime medii, la mijlocul săptămânii, în jurul a 27 de grade. Va urma o scădere a valorilor termice diurne, până duminică, 10 aprilie, când acestea se vor situa în jurul normelor specifice perioadei, iar media va fi de 16 grade. În prima jumătate a celei de-a doua săptămâni, temperaturile vor crește din nou, spre medii de 24 de grade, apoi, până la sfârșitul intervalului, vor scădea cu 2 — 3 grade. Temperaturile minime vor avea o evoluție asemănătoare. Cea mai caldă noapte va fi cea de 7 spre 8 aprilie, când media pe regiune va fi de 14 grade, iar cea mai răcoroasă noaptea din 10 spre 11 aprilie, când temperatura medie va fi în jur de 7 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în intervalul 8 — 10 aprilie, când se pot aduna cantități mai importante de apă, dar și după data de 13 aprilie.
În Crișana, în intervalul 4 — 7 aprilie, vremea se va încălzi semnificativ, până la medii ale temperaturilor maxime de 27 de grade, iar a minimelor, în noaptea de 7 spre 8 aprilie, de 12 — 13 grade. În următoarele 3 zile se va răci treptat, cu până la 12 grade la valorile diurne și cu aproximativ 7 grade la cele nocturne. În prima jumătate a celei de-a doua săptămâni, temperaturile vor crește din nou și vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, pentru ca din 14 aprilie și până la sfârșitul intervalului mediile maximelor să oscileze între 20 și 22 de grade, iar a minimelor între 8 și 10 grade. Până în data de 7 aprilie doar izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată. Probabilitatea de averse, pe arii relativ extinse, va fi mai ridicată între 8 și 10 aprilie, dar și după data de 13 aprilie.
În Transilvania, până sâmbătă, 9 aprilie, vremea va fi foarte caldă, iar cele mai mari temperaturi diurne se vor înregistra la mijlocul acestui interval, când media maximelor termice va fi de 25 — 26 de grade. Duminică, 10 aprilie, valorile termice vor deveni, în general, normale pentru această perioadă, apoi se va încălzi din nou, dar nu vor mai fi medii de peste 22 — 23 de grade. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori medii, în general, între 5 și 8 grade, cu cele mai mici valori în prima zi a săptămânii și cele mai ridicate în 8 și în 9 aprilie. Averse pe arii extinse vor fi între 9 și 11 aprilie, când sunt posibile cantități mai importante de apă și din nou, după data de 14 aprilie, dar în general slabe cantitativ. În restul intervalului ploile vor fi posibile izolat.
În Maramureș, până joi, 7 aprilie, vremea se va încălzi treptat și va fi mult mai caldă decât în mod normal la această dată, cu temperaturi maxime care vor ajunge, în medie, până la 26 de grade. Va urma o scădere a valorilor termice diurne, până duminică, 10 aprilie, când acestea se vor apropia de mediile climatologice specifice perioadei, adică vor fi în jur de 15 grade. În prima jumătate a celei de a doua săptămâni, temperaturile vor crește din nou, spre medii de 22 de grade, apoi, până la sfârșitul intervalului, vor scădea cu aproximativ 2 grade. Minimele termice vor avea o evoluție asemănătoare, cea mai caldă noapte va fi cea de 7 spre 8 aprilie, când media pe regiune va fi de 10 grade, iar cel mai răcoros interval va fi în jurul datei de 11 aprilie, când aceasta se vor situa în jurul valorii de 6 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în 9 și în 10 aprilie, când se pot aduna cantități mai importante de apă, precum și după data de 13 aprilie.
În Moldova, în intervalul 4 — 9 aprilie valorile termice diurne vor fi mult mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei și se vor situa între 20 și 25 de grade. În următoarele două zile, acestea se vor situa în jurul normelor, iar media maximelor regionale nu va mai trece de 17 grade. Ulterior, temperaturile vor mai crește și vor oscila între 19 și 22 de grade. Temperaturile nocturne vor crește semnificativ, de la o medie de 3 grade în prima zi, până la o medie de 10 grade în dimineața zilei de 8 aprilie. În zilele următoare vor mai avea variații de maximum 2 — 3 grade. Până în data de 8 aprilie, doar izolat vor cădea ploi de scurtă. Între 9 și 11 aprilie vor fi averse în general moderate cantitativ. Ploi de scurtă durată, dar pe arii restrânse și slabe cantitativ vor putea să mai apară și după această dată.
În Dobrogea, vremea se va încălzi treptat până în jurul datei de 7 aprilie, când media maximelor va fi de 19 grade, iar a minimelor de 10 grade. În zilele care vor urma nu se vor mai înregistra variații semnificative termice, nici la valorile diurne, nici la cele nocturne. Probabilitatea cea mai mare de averse va fi în intervalul 9 — 11 aprilie, când pot fi moderate cantitativ.
În Muntenia, până în jurul datei de 7 aprilie temperatura va crește treptat, iar vremea va deveni deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii aprilie. Media valorilor maxime va urca la 27 de grade, iar a celor minime va fi de până la 10 grade. Între 8 și 12 aprilie vor fi variații termice ale mediilor, între 18 și 21 de grade la maxime și între 7 și 11 la minime, apoi regimul termic va rămâne relativ constant, la valori destul de ridicate. Vor fi averse, posibil importante cantitativ, între 9 și 11 aprilie. În restul intervalului vor putea să apară ploi slabe, de scurtă durată, mai ales după data de 14 aprilie.
În Oltenia, la sfârșitul lunii martie, vremea se va încălzi și valorile termice vor deveni mult mai ridicate decât cele normale în aceasta perioada. Pe 1 aprilie, temperaturile maxime vor fi, în medie, de 22 — 24 de grade, iar cele minime se vor situa în jurul valorii de 7 grade. Apoi, vremea se va răci accentuat, iar regimul termic mediu va marca o scădere de aproximativ 9 grade. Ulterior, până la sfârșitul intervalului, temperaturile nu vor mai suferi modificări semnificative, valorile diurne urmând a fi cuprinse, în general, între 16 si 18 grade, iar cele nocturne, între 4 și 6 grade. Ploi slabe, trecătoare, sunt posibile pe data de 29 martie și, din nou, după 4 aprilie.
La munte, până sâmbătă, 9 aprilie, vremea va fi foarte caldă, iar cele mai mari temperaturi diurne se vor înregistra la mijlocul acestui interval, când media maximelor termice va fi de 26 — 27 de grade. Duminică, 10 aprilie, valorile termice vor deveni normale pentru această perioadă, apoi se va încălzi din nou, dar nu la medii de peste 23 de grade. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori medii, în general, între 7 și 10 grade, cu cele mai mici valori în prima zi a săptămânii și cele mai ridicate în noaptea de 7 spre 8 aprilie. Averse pe arii extinse vor fi în zilele de 9 și de 10 aprilie, când sunt posibile cantități mai importante de apă și din nou, după data de 14 aprilie, dar în general slabe cantitativ. În restul intervalului ploile vor fi posibile izolat. (Sursa: AGERPRES)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole