Meteo: Cum va fi vremea până în 15 mai

ploaieVremea va fi răcoroasă în primele zile ale lunii mai, însă ulterior regimul termic va crește ușor și se va încadra în normele climatologice pentru această perioadă, în timp ce pe arii extinse sunt anunțate ploi la nivelul întregii țări, potrivit estimărilor Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) valabile până în 15 mai 2016.
Vremea va fi răcoroasă în primele zile ale lunii mai, însă ulterior regimul termic va crește ușor și se va încadra în normele climatologice pentru această perioadă, în timp ce pe arii extinse sunt anunțate ploi la nivelul întregii țări, potrivit estimărilor Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) valabile pentru intervalul 2 – 15 mai 2016, publicate luni.
În Oltenia, temperaturile diurne vor caracteriza, în primele zile, o vreme răcoroasă, mai ales în data de 3 mai, când media maximelor va fi în jurul a 13 grade. Apoi, regimul termic va crește ușor și va fi caracterizat, în perioada 5 — 8 mai, de valori medii de 19…20 de grade, iar din 9 mai până la sfârșitul intervalului, de medii în jurul a 22 de grade. În prima săptămână minimele se vor
încadra în medie în jurul a 8 grade, iar în cea de-a doua săptămână între 9 și 11 grade Celsius.
În perioada 3-4 mai va ploua pe arii extinse și se vor cumula cantități de apă însemnate. În restul intervalului, ploile vor fi temporare, în general slabe și pe spații restrânse.
La munte, în prima săptămână vremea va fi răcoroasă cu maxime cuprinse în medie între 6 și 10 grade și cu minime între 1 și 3 grade Celsius. În cea de-a doua săptămână, valorile termice vor crește ușor și vor ajunge la maxime medii în jurul a 12 grade și minime de 4 — 6 grade Celsius. În privința regimului pluviometric, aproape zilnic, temporar și local vor fi ploi în general slabe, exceptând perioada 3-4 mai când vor fi moderate și local însemnate cantitativ, iar pe creste vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. (Sursa: AGERPRES)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole