Meteo – Cum stăm cu ploile în următoarele 4 săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis vineri dimineață estimările privind temperatura aerului și cantitățile de precipitații în următoarele patru săptămâni.

Astfel, pentru săptămâna 20-27 martie, meteorologii apreciază că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

În săptămâna 27 martie – 3 aprilie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Potrivit meteorologilor, cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

În săptămâna 3-10 aprilie, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei. Cantitățile de precipitații va fi excedentare în extremitatea de sud și de sud-est a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normal pentru această perioadă.

Și în săptămâna 10-17 aprilie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în extremitatea de sud-est a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Meteorologii estimează că regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

- Publicitate -

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2003-2022.

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs, menționează reprezentanții ANM.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole