Meteo – Cum stăm cu ploile în septembrie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat estimările privind temperatura aerului și canitățile de precipitații în următoarele patru săptămâni, până pe 25 septembrie.

Potrivit meteorologilor, în săptămâna 28 august-4 septembrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în jumătatea estică a țării. Regimul pluviometric va fi local excedentar în nord-vestul țării, dar și ușor deficitar în regiunile sudice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Și în săptămâna 4-11 septembrie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile. Conform estimărilor meteorologice, cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile sudvestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 11-18 septembrie, temperatura medie a aerului se va menține la valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în estul și sud-estul teritoriului. Regimul pluviometric va fi, însă, unul apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile

În săptămâna 18-25 septembrie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare, mai ales în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2003-2022.

- Publicitate -

ANM precizează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole