Meteo: Cod portocaliu de viscol puternic! Rafale de până la 120km/h!

Chiar dacă în mare parte a țării primăvara pare a-și fi intrat în drepturi, prognoza meteo arată că iarna încă este departe de a fi plecat.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, mai multe avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de viscol, ce vizează în general zonele montane înalte, până vineri seara.

Astfel, în intervalul 17 februarie, ora 10:30 – 18 februarie, ora 2:00, va fi Cod galben de intensificări ale vântului, cu viteze de peste 70 – 80 km/h în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, iar seara şi noaptea şi în restul zonei montane. La altitudini mari, rafalele vor depăşi 100 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută.

Potrivit meteorologilor, un al doilea Cod galben a intrat deja în vigoare, pe parcursul zilei de joi, între orele 10:30 – 23:00, vizând nord-vestul ţării, unde vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăşi 55 – 65 km/h şi, izolat, 70 km/h. Intensificări ale vântului vor fi temporar şi în centrul, nord-estul şi sud-estul teritoriului, cu viteze în general de 45 – 55 km/h.

Totodată, în intervalul orar 12:00 – 23:00, va fi Cod portocaliu de viscol puternic la altitudini de peste 1.700 de metri, în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, mai anunță meteorologii. În aceste zone, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110 – 120 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită şi vizibilitatea foarte redusă.

Conform prognozei meteo transmisă de ANM, vineri, între orele 2:00 – 20:00, intră în vigoare un Cod galben de vânt puternic în Carpaţii Meridionali şi Orientali, cu viteze în general de 70 – 80 km/h. La altitudini mari, în special în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, vântul va sufla tare, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută. De asemenea, intensificări ale vântului vor fi local şi în sudul, estul şi centrul ţării, cu viteze de 45 – 55 km/h, iar pe arii restrânse de peste 60 km/h.

Nu în ultimul rând, pe parcursul zilei de vineri, în intervalul orar 2:00 – 11:00, va fi Cod portocaliu de viscol puternic la altitudini de peste 1.700 de metri în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde vântul va sufla cu rafale de peste 100 – 120 km/h, zăpadă va fi troienită şi vizibilitatea foarte scăzută, se mai arată în prognoza ANM.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole