Meteo: Cod portocaliu de ploi abundente

După atâta arșiță, fermierii din 11 județe se pot considera norocoși: meteorologii au anunțat ploi abundente, chiar dacă însoțite, în intervale scurte, de vijelii și grindină.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis joi o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate cantitativ, valabilă în intervalul 7 iulie, ora 10:00 – 7 iulie, ora 21:00 în mai multe județe ale țării (vezi harta).meteo

În intervalul menționat, local în Muntenia va ploua însemnat cantitativ. În nordul și estul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin ploi torențiale, descărcări electrice și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare (cu precădere în Muntenia), cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40 l/mp.

Tot joi dimineață, meteorologii au emis o avertizare Cod portocaliu valabilă în intervalul 7 iulie, ora 10:00 – 7 iulie, ora 21:00, ce vizează județele Dâmbovița, Teleorman și Giurgiu, unde va ploua abundent, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 35…50 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza prezentul mesaj.

- Publicitate -

Sursa harta: ANM

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole