METEO: Cod portocaliu de ninsori și ploi abundente!

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o avertizare meteo cod portocaliu de precipitaţii abundente pentru Carpaţii Meridionali şi de Curbură.

Avertizarea meteo intră în vigoare sâmbătă, ora 17:00, şi este valabilă până duminică la aceeaşi oră, scrie AGERPRES.

În intervalul menţionat, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură vor fi precipitaţii abundente. Va ploua, iar la altitudini de peste 1.700 m va ninge, se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 80 – 100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada şi determinând diminuarea semnificativă a vizibilităţii. Cantităţile de apă vor depăşi 50-60 l/mp şi pe suprafeţe mici 70 l/mp.

Conform meterologilor, tot de sâmbătă, ora 14:00, până duminică la ora 17:00, în zonele deluroase din Oltenia şi Muntenia este cod galben. Va ploua însemnat cantitativ, iar în sudul Banatului şi local în Moldova la început vor fi ploi, apoi vor predomina ninsorile, în special în zona de munte. Cantităţile de apă vor depăşi 25-40 l/mp.

Potrivit prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie, până duminică seara, temporar vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. Astfel, în cursul după-amiezii de sâmbătă (11 decembrie) va ploua mai ales în regiunile sudice, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică (11/12 decembrie) şi în restul teritoriului. La munte vor fi precipitaţii mixte, dar treptat în cursul nopţii la altitudini de peste 1.700 m, vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă.

Începând de duminică (12 decembrie) în Banat, precum şi în vestul şi sudul Crişanei, treptat, vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă,

Precipitaţiile vor fi moderate cantitativ, iar pe tot parcursul intervalului se vor acumula în general 15-25 l/mp.

În regiunile vestice, sudice şi la munte se vor semnala temporar intensificări ale vântului în general de 50-55 km/h, cu viteze mai mari în zona montană înaltă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole