Meteo – Cod portocaliu de caniculă în 29 de județe!

Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri dimineață o nouă serie de avertizări Cod galben și Cod portocaliu de caniculă ce vizează întreg teritoriul României.

Potrivt unei prime avertizări meteo Cod galben, miercuri, 10 iulie, valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în toate regiunile (vezi Harta 1). Temperaturile maxime vor fi de 33-37°C, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Local, minimele nu vor coborî sub 20°C, caracterizând o noapte tropicală.

Harta 1 (Sursa: ANM)

Tot miercuri, 10 iulie, este în vigoare o avertizare meteo Cod portocaliu de caniculă ce vizează 10 județe și municipiul București (vezi Harta 1). Potrivit meteorologilor,  în județele Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, valul de căldură va persista și se va extinde, iar temperaturile maxime vor fi de 37-39°C. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 20°C, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

Pentru ziua de joi, 11 iulie, este în vigoare o avertizare meteo Cod galben potrivit căreia valul de căldură se va menține în cea mai mare parte a Moldovei, zona litoralului și local în Transilvania și Maramureș. Temperaturile maxime vor fi de 33-37°C, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Local, minimele nu vor coborî sub 20°C, caracterizând o noapte tropicală.

O altă avertizare meteo Cod portocaliu emisă pentru joi, 11 iulie, vizează nu mai puțin de 29 de județe, la care se adaugă și municipiul București. Potrivit acesteia, în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, zona continentală a Dobrogei, sudul Moldovei, vestul și sud-vestul Transilvaniei și local în Maramureș (vezi Harta 2), valul de căldură va persista, va continua să se extindă și se va intensifica. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 36-39°C, cu cele mai mari valori în vest și sud. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 20°C, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

ANM precizează că valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare.

Harta 2 (Sursa: ANM)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole