Meteo – Cod galben de ploi, grindină și vijelii în 25 de județe

Administrația Națională de meteorologie a emis marți o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități însemnate de apă, valabilă în 25 de județe (vezi harta).

Potrivit meteorologilor, în intervalul 29 mai, ora 10:00 – 29 mai, ora 23:00, în Moldova, în cea mai mare parte a Transilvaniei, precum și nordul Munteniei și al Olteniei vor fi perioade cu ploi cu caracter torențial, descărcări electrice și, izolat, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25-30 l/mp și, pe alocuri, de peste 40-50 l/mp.

Sursa: ANM

ANM precizează, de asemenea, că până miercuri, 30 mai, ora 20:00, va ploua în cea mai mare parte a țării. Vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice și pe alocuri de intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-25 l/mp și, pe alocuri, de peste 40 l/mp.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole