Meteo: Cod galben de averse torențiale, vijelii și grindină în 22 de județe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni dimineață o atenționare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată valabilă pentru 9 mai, în intervalul orar 13.00-21.00, în nu mai puțin de 22 de județe.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, în Transilvania, Maramureș și local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20-30 l/mp.meteo

Conform hărții puse la dispoziție de ANM, județele afectate de atenționarea Cod galben sunt: Alba, Arad, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Timiș și Vâlcea.

În atenționarea ANM se precizează însă că fenomenele meteorologice descrise mai sus vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Sursa harta: ANM 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole