Meteo: Cod galben de vijelii și grindină în 15 județe

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis vineri dimineață o avertizare Cod galben instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă în intervalul 3 iunie, ora 12.00 – 3 iunie, ora 21.00, în 15 județe.

Potrivit meteorlogilor, în intervalul menționat, în Oltenia, nordul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei și local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijeliiși grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40 l/mp.meteo

Conform hărții puse la dispoziție de ANM, județele vizate de atenționarea Cod galben sunt: Alba, Argeș, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Olt, Prahova, Sibiu și Vâlcea.

Meteorologii menționează că manifestări de instabilitate atmosferică vor fi sâmbătă (4 iunie) în vest, centru, nord, la deal și la munte, iar duminică (5 iunie) și în restul țării.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole