Meteo – Cod galben de vânt puternic și viscol în 29 de județe

Meteorologii anunță un weekend cu năbădăi, în mai bine de jumătate din țară.

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri două avertizări Cod galben de vânt puternic și viscol ce vizează nu mai puțin de 29 de județe.

O primă avertizare Cod galben este valabilă în intervalul 26 ianuarie, ora 10:00 – 26 ianuarie, ora 22:00, și vizează Moldova, nordul Dobrogei, sudul Transilvaniei și sud-vestul Olteniei, unde vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55-65 km/h, precum și Carpații Meridionali și de Curbură, unde, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 90-110 km/h, va fi viscol și vizibilitate redusă (vezi Harta 1).

meteo
Harta 1 (Sursa: ANM)

O a doua averizare Cod galben de intensuficări ale vântului și viscol este valabilă în intervalul 27 ianuarie, ora 5:00 – 27 ianuarie, ora 22:00 (vezi Harta 2). Potrivit meteorologilor, în Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Munteniei și sudul Banatului, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55-65 km/h. În Transilvania vor fi intervale de timp în care va ninge viscolit. De asemenea, în Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 90-110 km/h, va fi viscol și vizibilitate redusă.

meteo
Harta 2 (Sursa: ANM)

Totodată, ANM notează că intensificări ale vântului vor mai fi și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (27/28 ianuarie) în Carpații Meridionali și de Curbură, cu viteze de 60-80 km/h.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole