Meteo: Cod galben de furtuni în 32 de județe!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis marți dimineață o atenționare Cod galben de intensificări ale vântului și instabilitate atmosferică accentuată, valabilă în intervalul 21 iunie, ora 11.00 – 21 iunie, ora 21.00, în 32 de județe (vezi harta).

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, în Moldova, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și local în Transilvania, temporar vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de peste 55-75 km/h și, izolat, de 80 km/h. Vor fi perioade cu vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și ploi torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 20-30 l/mp.meteo

Meteorologii avertizează că indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic în sudul Olteniei, sudul și estul Munteniei, vestul Dobrogei și în extremitatea sudică a Moldovei.

De asemenea, ANM a emis marți și o a doua atenționare Cod galben de intensificări ale vântului. Astfel, în intervalul 22 iunie, ora 8.00 – 22 iunie, ora 21.00, în județele Suceava, Botoșani, Nemț, Iași, Bacău și Vaslui, vântul va avea intensificări cu viteze de 55-75 km/h.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole