Meteo – Ce temperaturi ne așteaptă în următoarele 4 săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat marți estimările privind temperatura aerului și cantitățile de precipitații în următoarele patru săptămâni.

Potrivit meteorologilor, în săptămâna 24-31 iulie, valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice, nord-estice și local în cele centrale, dar și deficitar în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

În săptămâna 31 iulie-7 august, meteorologii estimează că temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nordice și centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În săptămâna 7-14 august, temperatura medie a aerului se va situa în jurul celei specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări. De asemenea, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Pentru săptămâna 14-21 august, meteorologii apreciază că mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână în toate regiunile, posibil ușor mai ridicate în cele sudice. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval la nivelul întregii țări, dar cu posibilitatea unui ușor deficit în regiunile sud-vestice.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2003-2022.

ANM precizează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole