Meteo: Ce ne așteaptă în următoarele 4 săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis vineri estimările estimările privind temperature aerului și cantitățile de precipitații pentru intervalul 13 februarie – 13 martie 2023.

Pentru săptămâna 13-20 februarie, meteorologii estimează că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi deficitar în toate regiunile.

Și în săptămâna 20-27 februarie, temperatura medie a aerului va avea, potrivit meteorologilor, valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile extracarpatice. În schimb, cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval.

În săptămâna 27 februarie – 6 martie, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval la nivelul întregii țări.

În săptămâna 6-13 martie, mediile valorilor termice se vor situa peste de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, iar cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor excedentare în zonele montane.

- Publicitate -

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2003-2022.

Administrația Națională de Meteorologie menționează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole