Meteo: AZI, 19 județe – Cod galben de vijelii și grindină!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă în intervalul 1 iunie, ora 12.00 – 1 iunie, ora 21.00.

Potrivit meteorologilor, în Carpații Meridionali, local în Moldova, precum și în nordul Munteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijeliiși grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Județele vizate de avertizarea Cod galben sunt Alba, Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Iași, Mehedinți, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea și Vrancea.

Meteorologii atrag atenția că manifestări precum cele descrise mai sus vor fi pe arii restrânse și în centrul și sud-estul țării, precum și în restul zonelor montane.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole