METEO: Avertizări Cod galben de viscol, ceață și ninsori în mai multe județe din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis noi avertizări Cod galben de viscol, ceață și ninsori în mai multe județe din țară.

Astfel, meteorologii au emis, miercuri, avertizări nowcasting Cod galben de ceaţă, respectiv vânt, valabile în următoarele două ore în zone din Transilvania, Banat, Crişana şi Oltenia.

Potrvit prognozei ANM, până la ora 12:00, în zonele montane din judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara, la altitudini de peste 1.800 de metri, se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală 90 – 100 km/h, spulberând zăpada.

De asemenea, în acelaşi interval orar, în regiunile joase ale judeţelor Arad, Bihor şi Timiş va persista ceaţa, iar vizibilitatea va fi scăzută sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, fenomen ce va favoriza în funcţie de condiţiile locale formarea gheţuşului.

Avertizările de fenomene meteo periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează reprezentanții ANM.

Tot miercuri a fost emisă, pentru în judeţele Tulcea şi Constanţa, o atenţionare Cod galben de precipitaţii moderate cantitativ predominant sub formă de ninsoare şi intensificări ale vântului, valabilă de miercuri seara până joi după-amiaza.

Conform prognozei meteorologilor, în intervalul 15 decembrie, ora 20:00 – 16 decembrie, ora 14:00, în cele două judeţe din regiunea Dobrogei vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ (10-15 l/mp) şi local se va depune strat de zăpadă. De asemenea, vântul va avea intensificări, cu viteze de 40 – 45 km/h.

Pe litoral, precipitaţiile vor fi mixte, iar rafalele de vânt vor atinge 50 – 60 km/h.

Reprezentanții ANM mai precizează că astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse şi în estul Munteniei, unde vor fi şi condiţii de polei.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole