Meteo: Avertizarea Cod portocaliu de furtuni continuă!

Administrația Națională de Meteorologie a emis joi noi avertizări de ploi abundente intensificări ale vântului și grindină, valabile în perioada următoare în trei sferturi din țară (vezi harta).

meteo
Sursa: ANM

Astfel, potrivit unei avertizări Cod galben de intensificare atmosferică temporar accentuată, în intervalul 1 septembrie, ora 10:00 – 2 septembrie, ora 21:00, vor fi perioade cu însemnate cantități de precipitații ce vor avea și caracter torențial în vestul, centrul, nordul, sud-vestul țării și la munte. Cantitățile de apă vor depăși 25-40 l/mp și pe alocuri vor fi descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină.

Meteorologii atrag atenția că perioade cu instabilitate atmosferică vor fi în majoritatea regiunilor și în zilele următoare.

De asemenea, pentru nu mai puțin de 14 județe, a fost emisă și o avertizare Cod portocaliu de ploi abundente, valabilă în intervalul 1 septembrie, ora 12:00 – 2 septembrie, ora 21:00. Astfel, în Banat, Oltenia și local la munte, în Transilvania și Crișana vor fi perioade cu ploi torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40-60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70-80 l/mp.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole