20 mai 2022 - 07:50

METEO: Anul ăsta, PLÂNGEM DUPĂ PLOAIE!

Nu-i a bună pentru agricultură! Se pare că anul acesta cantitățile de precipitații vor fi deficitare pentru această perioadă, potrivit estimărilor meteorologice pentru următoarele patru săptămâni (7 februarie – 7 martie 2022), emise vineri, 4 februarie, de către Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Astfel, în prognoza meteorologilor, valorile termice pentru săptămâna 7-14 februarie 2022 vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în nord-estul țării.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile sudice și sud-estice, dar și local excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În săptămâna 14-21 februarie 2022, temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în nord- estul țării, dar și ușor mai coborâte la munte.

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

În săptămâna 21-28 februarie 2022, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate, local, în regiunile extracarpatice.

Potrivit meteorologilor, regimul pluviometric va fi în general deficitar în toate regiunile.

Și în săptămâna 28 februarie – 7 martie 2022, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, iar cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință deficitară în toată țara, potrivit specialiștilor Administrației Naționale de Meteorologie.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2002-2021.

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.