Meteo: Află cum va fi vremea în acest sfârşit de săptămână

34

animale_iarnaA fost ger noaptea trecută în mai multe regiuni ale ţării! S-au înregistrat -14 grade Celsius în Capitală şi -25 la Joseni. Frigul extrem a ocolit doar vestul României. Temperaturile maxime ale zilei de vineri se vor situa între -8 grade şi cel mult 2 grade Celsius. Pe arii restrânse, va ninge slab în Moldova şi posibil, spre seară, şi în nordul Dobrogei. În Bucureşti va fi o zi friguroasă, cu o maximă de 3 grade Celsius.

tre -8 grade şi cel mult 2 grade Celsius. Pe arii restrânse, va ninge slab în Moldova şi posibil, spre seară, şi în nordul Dobrogei. În Bucureşti va fi o zi friguroasă, cu o maximă de 3 grade Celsius.

În zilele acestui sfârşit de săptămână ne menţinem pe un fond de vreme mai rece decât în mod normal la această dată, dar nu în toate zonele ţării, pentru că vorbim, totuşi, de o încălzire a vremii – valorile termice vor creşte uşor.

Sâmbătă, temperaturile vor fi mai coborâte în regiunile sudice şi sud-estice, dar se vor apropia de mediile climatologice în restul teritoriului. Ger va mai fi doar sâmbătă dimineaţa, local în vestul, nord-vestul, centrul şi sudul ţării, iar noaptea doar pe arii restrânse.

Vorbim şi de ceaţă şi depunere de chiciură, sâmbătă dimineaţă, iar pe arii restrânse în mai toate regiunile ţării, iar noaptea în zonele joase din sud, centru şi din est.

Temperaturile maxime ale zilei de sâmbătă, se vor încadra între -4 şi 6 grade, cu cele mai ridicate valori în vest. Minimele de sâmbătă spre duminică vor fi de între -17 grade în depresiuni şi 1 grad în Dealurile de Vest.

Duminică, vremea va fi mai rece în sud şi sud-est, în timp ce în restul teritoriului temperaturile se vor situa în jurul celor normale pentru această dată.

Doar izolat vor fi condiţii de burniţă sau fulguială. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 grade în Oltenia şi 7 grade în Dealurile de Vest, iar minimele din cursul nopţii de duminică spre luni se vor situa între -19 grade în zonele depresionare şi -1 grad în Banat şi Crişana. (Sursa: tvr.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise