Meteo: 3 zile cu ninsori și viscol! Cod Portocaliu!

Meteorologii anunță vreme rea până duminică!

Administrația Națională de Meteorlogie (ANM) a emis vineri dimineață o avertizare Cod galben de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare, viscol și intensificări ale vântului, valabilă în intervalul 27 ianuarie, ora 10.00 – 29 ianuarie, ora 10.00, în 25 de județe și municipiul București (vezi harta).

meteo
Sursa: ANM

Astfel, în Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și local în Moldova, sud-estul Transilvaniei și în Carpații Orientali vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula în general 25-40 l/mp.

În sud-estul Transilvaniei va ninge, iar în zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În Dobrogea pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviță și ninsoare. În aceste zone, local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45-55 km/h, viscolind ninsoarea.

Potrivit meteorologilor, în Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent și vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 5-70 km/h) și vizibilitate scăzută.

Meteorologii precizează că, local și temporar, vor mai fi ninsori în Oltenia și în restul Transilvaniei.

Tot vineri, ANM a emis o avertizare meteo Cod portocaliu de ninsori abundente și viscol, valabilă în intervalul 27 ianuarie, ora 10.00 – 29 ianuarie, ora 10.00, în cinci județe (vezi harta).

Potrivit meteorologilor, în județele Vrancea, Buzău și în zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița și Argeș va ninge abundent (35-50 l/mp) și se va depune strat de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55-65 km/h și vor fi perioade în care va fi viscol și vizibilitate scăzută.

ANM precizează că avertizările și atenționările meteo se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole