Meteo 29-30 august – Vin vijeliile! Cod galben și portocaliu pentru 24 de județe!

Meteo 29-30 august – Administrația Națională de Meteorologie a emis marți o nouă serie de avertizări Cod galben și Cod portocaliu, de data aceasta de ploi torențiale, vijelii și grindină, care vor afecta zilele acestea mai bine de jumătate din țară (vezi hărțile 1 și 2).

Astfel, în intervalul 29 august, ora 16:00 – 29 august, ora 21:00, este în vigoare o avertizare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică, potrivit căreia în Crișana, estul Olteniei, vestul Maramureșului și al Transilvaniei, precum și în Carpații Occidentali și Meridionali (vezi Harta 1), vor fi perioade cu intensificări ale vântului, cu rafale de 55-65 km/h, vijelii, ploi torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25-30 l/mp și, izolat, peste 35 l/mp.

Harta 1 (Sursa: ANM)

Tot pentru intervalul 29 august, ora 16:00 – 29 august, ora 21:00, a fost emisă și o avertizare meteo Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă în Banat, jumătatea de vest a Olteniei și sud-vestul Transilvaniei (vezi Harta 1). Vor fi intensificări ale vântului, rafale în general de 70-80 km/h, pe alocuri vijelii puternice, ploi torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 35-40 l/mp și, izolat, peste 50-60 l/mp.

Meteorologii au emis, de asemenea, o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă în intervalul 29 august, ora 21:00 – 30 august, ora 12:00, în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Crișana, Muntenia și vestul Olteniei (vezi Harta 2). Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, cu rafale de 55-65 km/h, și, izolat, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă, vor fi de 25-30 l/mp și, izolat, peste 40 l/mp.

Harta 2 (Sursa: ANM)

Totodată, în intervalul 29 august, ora 21:00 – 30 august, ora 12:00, este în vigoare o avertizare meteo Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, conform căreia, în cea mai mare parte a Olteniei, local în vestul Munteniei și Carpații Meridionali (vezi harta 2), vor fi ploi torențiale, descărcări electrice, iar în primele ore ale intervalului și intensificări ale vântului, cu rafale în general de 70-80 km/h, și, pe arii restrânse, vijelii puternice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 35-40 l/mp și, izolat, peste 50-60 l/mp.

ANM mai precizează că, miercuri, perioade cu instabilitate atmosferică accentuată vor fi mai ales în jumătatea de est a teritoriului.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole