AVERTIZARE METEO: 27 de județe afectate de viscol! Vânt puternic în toată țara!

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață două avertizări Cod galben de intensificări ale vântului și viscol.

Astfel, pentru intervalul 17 februarie, ora 6.00 – 18 februarie, ora 20.00, meteorologii au emis un Cod galben de intensificări ale vântului și viscol la altitudini mari. Fenomenele vizate se vor semnala la început în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, apoi și în restul zonei montane, unde vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70…80 km/h. La altitudini mari, vântul va sufla tare, cu peste 100 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută. În masivele nordice local ninsorile vor fi moderate cantitativ.

Meteorologii au emis, de asemenea, un al doilea Cod galben de intensificări ale vântului valabil pentru perioada 17 februarie, ora 8.00 – 18 februarie, ora 6.00.

Zona vizată este nord-vestul țării, unde vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 55-65 km/h și, izolat, 70 km/h, însă meteorologii notează că intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45-55 km/h. Mai mult, pe parcursul zilei de vineri, 18 februarie, vor fi intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor, cu viteze de peste 45…55 km/h, iar pe arii restrânse, îndeosebi în cele centrale, estice și sudice, rafalele vor depăși 70 km/h.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole