Meteo 17 noiembrie – Ploi abundente, vânt, ninsori și viscol în 30 de județe!

Meteo 17 noiembrie – Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis vineri dimineață mai multe avertizări Cod galben și Cos portocaliu de ploi abundente, vânt puternic și chiar ninsori și viscol ce se vor manifesta pe parcursul acestui weekend în 30 de județe și municipiul București.

O primă avertizare Cod galben de intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ și viscol este valabilă în intervalul 17 noiembrie, ora 20:00 – 18 noiembrie, ora 8:00, în 8 județe (vezi Harta 1). Potrivit meteorologilor, în zona Munților Banatului și în vestul Carpaților Meridionali va ninge local în cantități însemnate, de 15-20 l/mp, și se va depune strat de zăpadă. De asemenea, în zona înaltă mai ales, vântul va sulfa cu viteze de peste 60-70 km/h și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate scăzută. În județele Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj, vântul va avea intensificări cu viteze de 55-60 km/h.Meteo 17 noiembrie,viscol

ANM precizează că vor fi ninsori și în restul zonei montane, iar în dimineața zilei de sâmbătă, 18 noiembrie, în estul Transilvaniei și în nordul Moldovei vor fi predominant ninsori.

O altă avertizare Cod galben de precipitații abundente, ninsori și intensificări ale vântului, este valabilă în intervalul 18 noiembrie, ora 8:00 – 19 noiembrie, ora 10:00, și vizează 18 județe (vezi Harta 2). Meteorologii avertizează că în jumătatea estică a teritoriului și la munte vor fi precipitații însemnate cantitativ, local de 25-35 l/mp și, izolat, de peste 50 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte și predominant ninsori în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei, unde se va depune strat de zăpadă, local consistent. În Dobrogea și în Muntenia vor fi ploi și, trecător, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 18-19 noiembrie, pe arii restrânse, lapoviță și ninsoare. Vântul va prezenta intensificări în sud-vestul, estul și sud-estul teritoriului cu viteze de 55-65 km/h. În Subcarpații Moldovei și de Curbură, precum și la munte, temporar va fi viscol, iar rafalele vor depăși 60-80 km/h.

ANM mai notează că, pe parcursul zilei de duminică vântul va continua să aibă intensificări în sud-estul țării și la munte.Meteo 17 noiembrie,viscol

În intervalul 18 noiembrie, ora 14:00– 19 noiembrie, ora 10:00, este în vigoare și o avertizare Cod portocaliu de vânt puternic și viscol, potrivit căreia, local, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură (vezi Harta 2), vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80-110 km/h, va ninge și va fi viscol, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

De asemenea, o avertizare Cod portocaliu de vânt puternic este valabilă în intervalul 18 noiembrie, ora 14:00– 19 noiembrie, ora 10:00, și vizează 8 județe din sudul Moldovei, estul Munteniei și Dobrogea (vezi HArta 2), unde vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale în general de 85-90 km/h, iar în bazinul vestic al Mării Negre, de peste 100 km/h.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole