22 ianuarie 2022 - 12:58

Mesajul unui fermier pentru autoritati: „Agricultura, un domeniu strategic, de siguranta nationala”

Unul dintre cei mai cunoscuți fermieri români și prieten al AGRO TV, Ion Olteanu Constantin, a transmis un mesaj emoționant și puternic pe contul său de Facebook, în contextul crizei prin care trece astăzi România din cauza noului coronavirus. 
 
Fermieriul subliniază că agricultura este un domeniu strategic, de siguranță națională, mai ales într-o perioadă în care rafturile magazinelor s-au golit. Acesta îndeamnă autoritățile să sprijine fermierii și agricultura românească, atât pe termen scurt, cât mai ales pe termen lung, pentru ca românii să poată consuma hrană bună, sănătoasă și ieftină, crescută chiar pe meleagurile noastre.
 
„Poate cineva din tara asta o sa inteleaga dupa tot ce se intampla azi, cu panica si rafturi goale, ca Agricultura Romaneasca este un Domeniu Strategic, de Siguranta Nationala. Poate cineva o sa inteleaga ca toata mancarea, toate plantele medicinale, tot spirtul, fiindca tot e un subiect la moda, se pot produce in Romania, cu costuri mai mici si cu un pret care sa ajute beneficiarul final, consumatorul dar si pe Producatorul Roman. Toata mancarea romaneasca, tot ce mancam ar putea fi produs aici.
 
Dar pentru acest lucru trebuiesc politici coerente, trebuiesc investitii masive, nu doar in procesare, cum de altfel sustinem atat de tare. Nu, nu doar procesare. Ar trebui si un Magazin al Producatorilor Romani unde sa nu fii umilit cu exorbitantele taxe de tot felul, conditionat de o multime de lucruri aberante. Ar trebui un astfel de supermagazin in toate orasele mari, dublat de un spirit civic de a cumpara Produse Romanesti. Dar pt asta, inca o data, ar trebui sa avem lideri capabili sa sprijine Producatorii, sa aduca solutii de finantare precum in vest. Nu spunem 0,5 dobanda ca in Germania, spunem 3 pe 10 ani. Asa, Agricultura Romaneasca ar putea oferi produs ieftin, bun si accesibil.
 
Hai dragilor ca se poate! Nici nu costa mult, ceva economii pe la aparatul supradimensionat si ineficient, reducand putin si presiunea pe un privat ingenuncheat si santajat mereu cu plec la stat. Ar mai trebui inteles ca Agricultura seamana mult cu Scoala. Educi azi ca peste 20 de ani sa ai rezultate. E vremea semanatului la propiu si la figurat. Sa semanam azi ca sa putem peste 10 ani sa culegem Totala independenta Alimentara si nu numai”, este mesajul transmis de Ion Olteanu, unul dintre cei mai cunoscuți fermieri români.