Mesajul șefului APIA pentru fermieri – Ce se întâmplă cu microgranturile

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a făcut bilanțul activității din ultima perioadă a instituției pe care o conduce, transmițând un mesaj pentru fermieri.

”O altă săptămână în care eforturile noastre s-au concentrat în jurul stimulării unei contribuții active la îmbunătățirea activității fermierilor și la dezvoltarea sustenabilă a operațiunilor desfășurate de aceștia.

În acest sens, continuăm eliberarea de adeverințe beneficiarilor Campaniei 2022 care doresc să acceseze credite de la instituțiile finanțatoare. Reamintesc fermierilor că dobânda aferentă acordării creditelor încheiate în baza convențiilor este de RON-ROBOR 6M + maxim 2%.

Adeverințele pot fi solicitate la APIA prin mijloace electronice. APIA a eliberat un număr de 17.371 de adeverințe pentru schemele de plăți directe, 12.619 de adeverințe pentru măsurile de mediu şi climă, 160 de adeverințe pentru măsura privind bunăstarea animalelor și 586 de adeverințe pentru ajutoarele naționale tranzitorii și/sau sprijinul cuplat în sectorul zootehnic.

De asemenea, am adus clarificări importante pentru beneficiarii de microgranturi în domeniul agroalimentar, reamintind cheltuielile eligibile angajate după data de 1 februarie 2020.

ATENȚIE! Cheltuielile efectuate din micrograntruri trebuie să fie în legătură cu activităţile/subactivităţile codului CAEN pentru care s-a solicitat finanţare.

O altă veste bună pentru fermieri este că APIA, prin Centrele Județene, efectuează plata ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură, pentru cantitățile utilizate în perioada 1 aprilie – 30 iunie 2022 (trimestrul II/2022), în conformitate cu prevederile HG nr. 1174/2014 și OMADR nr.1727/2015, cu modificările şi completările ulterioare.

Valoarea ajutorului de stat acordat sub formă de rambursare este de 186.542.527 lei pentru un număr de 17.363 beneficiari, cu cantitățile de motorină determinate cu acciza redusă de 114.443.213,863 litri.

Revin de luni cu alte informații la zi despre activitățile pe care le desfășurăm. Până atunci, să aveți un sfârșit de săptămână cu soare și vă transmit cele mai bune gânduri!”, a transmis șeful APIA, Adrian Pintea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole