Mesajul MADR pentru apicultori! Ce se intampla cu NEONICOTINOIDELE

Membrii Federației ROMAPIS au solicitat Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) informații cu privire la situația derogărilor la substanțele neonicotinoide pentru tratarea semințelor de floarea-soarelui. În premieră, în această primăvară, fermierii nu au mai primit derogarea pentru tratarea semințelor de oleaginoase. Potrivit răspunsului venit de la MADR, derogarea valabilă la porumb nu va fi extinsă și la floarea-soarelui.

”MADR răspunde pozitiv la solicitarea ROMAPIS de a nu ceda la presiunile marilor organizații ale fermierilor pentru relaxarea regimul tratamentelor semințelor cu produse de protecția plantelor, direct de către agricultori, în ferme, inclusiv al permiterii tratamentelor la floarea soarelui cu neonicotinoide. O decizie care nu poate decât să ne bucure!”, anunță oficialii ROMAPIS.

Vă prezentăm răspunsul MADR pentru apicultori, postat pe pagina de facebook a ROMAPIS:

Citește și

Parerea voastra este intotdeauna importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult