Mesajul DUR al lui Dimitrie Muscă pentru ministrul Oros: ”Sunt CRIMINALI cei care conduc agricultura”

Dimitrie Muscă este unul dintre cei mai mari fermieri din țara noastră, business-ul său de la Combinatul Agroindustrial Curtici fiind bine-cunoscut în rândul agricultorilor din toată România. Pe lângă performanțele din domeniul agricol, Dimitrie Muscă este recunoscut ca fiind și unul dintre cei mai vocali fermieri români, fiind unul dintre cei care a lansat avertizări în repetate rânduri cu privire la pericolul reprezentat de pesta porcină africană (PPA).

În ciuda discuțiilor pe care le-a avut, atât cu fosta și actuala conducere a Ministerului Agriculturii, cât și cu alți oficiali, printre care și președintele Klaus Iohannis, virusul PPA nu a fost ținut sub control de autorități și s-a împrăștiat prin toată țara, decimând efectivele de porci din fermele comerciale. Un astfel de episod s-a petrecut chiar într-una din fermele sale din județul Arad, acolo unde pesta porcină a omorât peste 22.000 de porci în urmă cu trei luni de zile.

Într-un interviu acordat realizatorului AGRO TV Ovidiu Ghinea, Dimitrie Muscă a vorbit pe larg despre toată această situație, lansând acuzații grave la adresa ministrului agriculturii, Adrian Oros.

”Am o mare durere, ca un om care a făcut agricultură o viață întreagă. Durerea mea cea mai mare este că în anul 2021, de la 1 ianuarie și până la final de mai, au fost 14-15 complexe de porci care au trebuit desființate sau închise din cauza pestei porcine africane. (…) Am avut multe discuții încă din 2016. Am ridicat problema la ministrul Daea, la președintele țării, i-am explicat că este o problemă de CSAT, de interes național. Le-am spus că dacă vine din Ucraina porcul mistreț cu pestă și intră în Delta Dunării, nu ne mai scapă nici Dumnezeu, nici dracu, de pesta porcină africană, lucru care s-a întâmplat. Este un dezastru total.

La București, la Academia de Științe Agricole și Silvice, am fost invitat la o sesiune unde a fost și domnul ministru Oros. În campania electorală din 2020, el a spus că nu a știut cum să gestioneze bine pesta porcină africană, dar acum s-a perfecționat și știe ce are de făcut. Ce-ai făcut, domnule ministru? N-ai făcut nimic. Este rușinos, fiind și medic veterinar. Am ajuns să importăm 80% din carnea de porc, este dramatic”, a precizat fermierul arădean.

În viziunea lui Dimitrie Muscă, cei care s-au aflat la conducerea Ministerului Agriculturii din 2016 și până astăzi pot fi priviți ca niște ”criminali”, pentru că nu au luat măsurile necesare pentru protejarea sectorului zootehnic din România. 

”Sunt criminali cei care conduc agricultura românească, pentru că n-au făcut nimic. În momentul în care i-am spus ministrului Oros că nu a făcut nimic, n-a avut probleme mari. Știți ce răspuns mi-a dat? Că acolo e de vină și Ministerul Afacerilor Interne, și Ministerul Mediului… toți sunt de vină, mai puțin cei de la Agricultură. Păi domnule, nu ești tu astăzi tatăl agriculturii din România? N-a avut probleme, nici mustrări de conștiință, nici nimic. Va rămâne în istoria României, sub comanda lui Oros, o pată urâtă pentru agricultura românească”, a mai spus Dimitrie Muscă pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole