Mesaj naționalist din partea fermierilor britanici

Nu doar la noi se cere populației să cumpere produse din țara în care locuiesc.
uk-flag-1443709_1280
Marea Britanie urmează să părăsească Uniunea Europeană. Acest lucru a stârnit déjà panică printre agricultorii din Regatul Unit, care sunt conștienți că vor avea probleme serioase din cauza faptului că nu își vor mai putea vinde produsele pe Bătrânul Continent cu aceleaşi preţuri, iar piața forței de muncă se va modifica radical.
La fel ca românii, britanicii sunt extraordinar de norocoși pentru că pot produce o gamă largă de produse alimentare de calitate. În Regatul Unit, aproximativ 62% din marfa de pe rafturi este de origine britanică. De curând, sindicatele și agricultorii au început să promoveze un mesaj prin care cer populației să cumpere doar produse fabricate în Marea Britanie, astfel încât țara lor să devină una sigură din toate punctele de vedere.
Glyn Roberts, presediuntele Uniunii Agricultorilor din Țara Galilor, are un mesaj foarte clar. “Sărbătorile de Iarnă se apropie cu viteză și vreau să îi îndemn pe toți locuitorii să cumpere produse locale pentru masa de Crăciun, dar și cadouri pentru familie și prieteni. Cei care au nevoie de carne, trebuie doar să vorbească cu măcelarul pe care îl cunosc și acesta va putea face față oricărei solicitări. Va promit că veți avea toate gusturile satisfăcute. Acestea sunt lucruri mărunte, dar care pot avea un impact mare asupra economiei noastre și asupra vieții celor din mediul rural. O liră cheltuită pe plan local va fi mult mai eficientă decât una care intră într-un lanț de magazine. Prin sprijinirea afacerilor locale nu ajutăm un șef de companie să-și cumpere o a treia casă de vacanță, ci ne ajutăm părinții să pună pe masă mâncare, să plătească rata, să achite lecția de dans a feței sau să-i cumpere băiatului un tricou al echipei favorite”, a spus Roberts.
Minette Batters, vicepreședintele Uniunii Naționale a Fermierilor Britanici, are un mesaj pe aceleași note. “Consumatorii sunt cei care trebuie să susțină economia britanică. Acest lucru poate fi posibil cumpărând produse din țara noastră. Sărbătorile de Iarnă reprezintă prilejul perfect pentru a susține agricultorii din Marea Britanie”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole