Mesaj important pentru fermieri: NU vindeți în presiune de recoltă!

Fermierii din sectorul vegetal trebuie să își dozeze bine mărfurile și să aleagă momentele potrivite în care să le vândă, astfel încât să profite la maximum de fluctuațiile pieței, spun specialiștii.

În emisiunea ”Agricultura, o șansă pentru România”, Cezar Gheorghe, expert analist în comerțul cu cereale, a oferit câteva sfaturi pentru agricultori, în special pentru cei care cultivă floarea soarelui.

”I-aș da sfaturile următoare oricărui fermier care are semințe de floarea soarelui în stoc: în primul rând, nu vinzi în plină presiune de recoltă, decât dacă nu ai unde să pui marfa. Și atunci începi să vinzi 20-25%, o tonă/hectar, încă din luna aprilie, când nivelul este unul bun și acceptabil.

Încearcă să-ți culegi așa numitele vârfuri, apoi stai liniștit dacă ai marfă, pentru că unitățile de procesare au program de procesare și vor ieși din nou la cumpărat în perioada ocombrie-noiembrie. Apoi iar trebuie să stai, pentru că se termină anul, iar apoi la începutul anului este, din nou, un moment bun de vânzare a mărfurilor. Cam așa trebuie să se întâmple.

Este un proverb pe care țin să-l spun, și poate o să supăr pe cineva, dar e un sfat curat, bun și cald – după lăcomie nu mai există nimic. Asta am învățat. Fermierii trebuie să fie cu picioarele pe pământ, să vândă pragmatic, să culeagă vârfurile și cu asta, basta”, a precizat Cezar Gheorghe.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole