Mesaj de ULTIMĂ ORĂ de la șeful APIA privind microgranturile de 5.000 EURO

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a transmis un mesaj important pentru beneficiarii microgranturilor de 5.000 de euro, oferite de stat micilor fermieri.

Șeful APIA îi informează pe fermieri că trebuie să încarce rapoartele de progres în cadrul sistemului informatic Granturi IMM, secțiunea IMM RECOVER, modulul Implementare. 

”Subliniem faptul că termenul limită de depunere a rapoartelor de progres însoțite de documentele justificative este de 90 de zile de la data la care disponibilul a fost transferat în contul bancar al beneficiarului.

Toate documentele justificative care au stat la baza efectuării cheltuielilor și care urmează a fi încărcate în IMM Recover de către aplicanții eligibili ai Măsurii M1, vor purta sintagma „decontat din microgrant”, asumată prin semnătura beneficiarului (facturi/ordine de plată/extras de cont/etc.).

Toate cheltuielile efectuate din micrograntruri trebuie să fie în legătură cu activităţile/subactivităţile codului CAEN pentru care s-a solicitat finanţare”, a transmis Adrian Pintea într-un mesaj adresat fermierilor.

De asemenea, șeful APIA a comunicat și bilanțul activității sale din ultima săptămână, în care a discutat cu centrele APIA din teritoriu, în vederea pregătirii demarării plăților în avans, la data de 16 octombrie.

”Mijlocul acestei săptămâni m-a găsit la Suceava, în mijlocul colegilor de la centrul local Câmpulung Moldovenesc, pentru o întâlnire de analiză a stadiului activităților curente. Împreună am discutat despre stadiul controalelor pe teren derulate la nivelul județului Suceava pentru cererile unice de plată depuse în Campania 2022, stadiul pregătirii dosarelor care intră la plata în avans din 16 octombrie, precum și strategia de lucru pentru menținerea unui ritm constant, ridicat de autorizare a plăților în avans”, a mai șeful APIA, Adrian Pintea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole