Mesaj clar din partea unor guvernanți: nu se mai exportă și nu se mai importă grâu!

După decizia de interzicere a exporturilor de grâu din 14 mai, duminică, guvernul de la New Delhi a dat asigurări că India are stocuri suficiente şi nu există planuri privind importul de cereale, transmite agenția Reuters, citată de AGERPRES.

Anunțul a fost făcut după ce presa a anunţat că guvernul indian intenţionează să importe grâu.

Speculațiile din presă au apărut după ce, vineri, preţul intern al grâului a urcat la nivelul record de 24,453 rupii (305,97 dolari) pe tonă. Este o creştere de aproape 16% după nivelul scăzut înregistrat în urma deciziei autorităţilor de la New Delhi din 14 mai, de interzicere a exporturilor, pe fondul scăderii producţiei ca urmare a unor valuri extreme de căldură.

Creşterea preţurilor pe plan intern a determinat traderii să speculeze că guvernul indian va permite importurile pentru a majora aprovizionarea, pe fondul scăderii producţiei în urma valurilor de căldură.

Răspunsul Departamentului de alimente şi distribuţie publică a fost însă cât se poate de clar în această privință: „Nu există astfel de planuri de a importa grâu în India. Ţara are stocuri suficiente pentru a îndeplini necesităţile interne iar Food Corporation of India are stocuri suficiente pentru distribuţia publică”, a anunţat instituția într-un mesaj pe Twitter.

Achiziţiile de grâu ale Indiei, al doilea mare producător mondial, au scăzut în 2022 cu 57% faţă de anul trecut, la 18,8 milioane de tone.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole