Mehedinţi: Incendii în lanţ în apropierea culturilor agricole

vegetatie_incendiuInspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din Mehedinţi a fost sesizat luni, 18 iulie, din cauza mai multor incendii izbucnite în apropierea culturilor agricole. Astfel:
La ora 13.23, un echipaj din cadrul Stației de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, în localitatea Izimșa, comuna Obârșia de Câmp, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la miriște. Deși focul a cuprins circa 20 ha de miriște, pompierii au reușit să salveze cele circa 50 ha de cultură de grâu din vecinătate. La intervenție au participat și șase cetățeni, cu două tractoare. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
La ora 13.35, un echipaj din cadrul Stației de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, în comuna Vânjuleț, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată. Pompierii au intervenit prompt limitând incendiul, care risca să se propage la o cultură de grâu. Focul a cuprins doar 0,03 ha cultură de grâu și 3 ha de vegetație uscată.
Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost folosirea focului în spații deschise.
La ora 14.10, un alt echipaj din cadrul Stației de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, în localitatea Rogova, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată și miriște. Deși focul a cuprins circa 10 ha de vegetație uscată și miriște, pompierii au reușit să salveze culturile de porumb din vecinătate. La intervenție au participat și trei voluntari din cadrul SVSU Rogova, cu un tractor. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost folosirea focului în spații deschise.
La ora 15.29, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, în municipiul Dr. Tr. Severin, str. 1 Decembrie 1918, pentru îndepărtarea unui element de construcție al acoperișului unui bloc de locuit. Pompierii au înlăturat bucata de tablă de circa 5mp., care punea în pericol siguranța trecătorilor.
La ora 16.54, un echipaj din cadrul Stației de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, în comuna Punghina, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată din grădinile unor gospodării. Incendiul a cuprins un depozit de furaje construit din lemn cu învelitoare din tablă și circa 4 tone de lucernă, dar intervenția pompierilor a limitat propagarea acestuia la casele de locuit și anexele din vecinătate. La intervenție au participat și 2 voluntari din cadrul SVSU Punghina. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de acțiunea unei persoane iresponsabile — bătrân 76 de ani.
La ora 17.04, un echipaj din cadrul Stației de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, în comuna Vlădaia, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o cultură de grâu. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta pe o suprafață de circa 20 ha, cuprinzând și circa 6 ha de vegetație uscată, însă pompierii au reușit să împiedice propagarea flăcărilor la întreaga cultură, salvând astfel un lan de grâu de circa 5 ha și cele circa 20 ha de pădure(foioase) din vecinătate. La intervenție a participat și un cetățean, cu un tractor. Cauza probabilă a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
La ora 18.10, alt echipaj din cadrul Stației de Pompieri Vînju Mare a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, în localitatea Recea, comuna Punghina, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată. Deși focul a cuprins circa 30 ha de vegetație uscată, pompierii au împiedicat extinderea incendiului la clădirile fermei, parcul auto și plantația de viță de vie din vecinătate. La intervenție au mai participat doi voluntari din cadrul SVSU Punghina, cu două tractoare și cinci cetățeni. Cauza probabilă a incendiului a fost folosirea focului în spații deschise.
 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole