4 august 2021 - 22:35

MEDICAMENTUL NATURAL CARE COMBATE DIABETUL

 

Le mâncăm fie crude, fie în gemuri sau prăjituri. Perele,  căci despre ele vorbim, sunt pe placul tuturor oamenilor care mănâncă sănătos. Savurate la începutul lui septembrie, coapte și parfumate , acestea fac parte din rândul fructelor vedete de toamnă.

 

Pe lângă gustul bun, acestea ne ajută să ne menținem sănătatea.

 

Din motive nutriționale, suntem adesea sfătuiți să consumăm fructe. Cu toate acestea, este mai puțin probabil ca cercetarea să furnizeze dovezi solide în sprijinul acestui sfat. Studiile recente au arătat avantajele cojii perelor care conține de patru ori mai mulți fitonutrienți fenolici decât carnea. Acești fitonutrienți includ flavonoide antioxidante, antiinflamatoare și potențiali fitonutrienți anti-cancer cum ar fi acizii cinamic. Perele în special coaja, conține aproximativ jumătate din fibre dietetice.

În America, studiile recente care măsoară riscul de diabet zaharat au obținut o recunoaștere specială pentru coaja perii. Cercetătorii știu acum că anumite flavonoide din alimente pot îmbunătăți sensibilitatea la insulină și trei grupuri de flavonoide (flavonoli, flavan-3-ol și antociani) au un interes deosebit în acest domeniu.

Combinația de pere și mere combat diabetul

Toate perele conțin flavonoide care se încadrează în primele două grupe, iar perele roșii conțin și antociani. Aportul acestor grupuri de flavonoide a fost asociat cu un risc redus de diabet zaharat de tip 2 atât la femei, cât și la bărbați. Cu toate acestea, o nouă analiză a studiului privind sănătatea asistenților medicali a arătat că între toate fructele și legumele analizate pentru conținutul lor de flavonoide, combinația de mere / pere arată cea mai consistentă capacitate de scădere a riscului de diabet de tip 2.

Perele sunt bogate în antioxidanți și antiinflamatori

În timp ce perele nu sunt o sursă neobișnuită de nutrienți convenționali antioxidanți sau antiinflamatori (de exemplu, acizi grași cu vitamina E sau omega-3), categoria fitonutrienți este locul în care acest fruct excelează.