MEDICAMENTE PENTRU PENSIONARI

Pensionarii cu venituri din pensii si indemnizatie sociala de pana la 900 de lei pe luna, vor beneficia, incepand de luna aceeasta, de compensarea medicamentelor in proporţie de 90%, indiferent daca realizeaza sau nu alte venituri, potrivit unei Hotarari adoptata recent de Guvern.

Fondurile necesare pentru aceasta masura vor fi asigurate, in proportie de 50%, din bugetul Fondului National Unic de Asigurari de Sanatate si, respectiv de 40%, din venituri proprii ale Ministerului Sanatatii. De asemenea, a fost simplificata procedura de declarare a veniturilor, nemaifiind necesara declaratia pe proprie raspundere a pensionarilor. In prezent, pentru a beneficia de aceasta compensare, pensionarii cu venituri numai din pensii trebuie sa prezinte medicului de familie talonul din care rezulta cuantumul pensiei, precum si o declaratie pe propria raspundere cu privire la faptul ca nu realizeaza alte venituri”, transmite Guvernul intr-un comunicat de presa.

In prezent, in tara noastra exista aproximativ 1,8 milioane de persoane cu venituri numai din pensii. In cadrul programului social privind compensarea cu 90% a medicamentelor pentru pensionari, incepand cu data de 1 iulie 2017, numarul de beneficiari va fi de aproximativ 2,8 milioane de persoane. Pana acum, beneficiau de compensare pensionarii cu venituri numai din pensii de pana la 700 de lei.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole