MECIUL DAEA VS CHIRITOIU – REPRIZA A DOUA

Chiriţoiu îi răspunde lui Daea: Este important să colaborăm cu instituţiile statului, dar nu prin presă

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, răspunde acuzaţiilor ministrului Agriculturii, Petre Daea şi afirmă că această colaborare dintre instituţiile statului să se realizeze discret, în întâlniri directe şi nu să fie mediate de presă. Chiriţoiu a vorbit despre creşterea anumitor preţuri şi spune că există o anchetă începută, iar dacă sunt descoperite comportamente incorecte sau ilegale ale unor firme româneşti, acestea vor fi sancţionate. În plus, prin specificul activităţii sale, care înseamnă sancţionarea unor înţelegeri ilegale, instituţia pe care o conduce are nevoie de o anumită discreţie.

”Asta cred şi eu, că sunt un funcţionar cenuşiu al statului român, da, ăsta sunt… (…) Legat de deficitul bugetar, dacă vorbim de preţul ouălor, o creştere de 50% la anumite produse, cum vedem la ouă, nu se poate explica doar prin efectul macroeconomic al deficitului bugetar, deficitului comercial şi al deprecierii cursului.  Aceste elemente există, ele genereză o creştere moderată a preţului. Cea pe care o vedem de 3% în octombrie 2017 faţă de 2016 aceea e o creştere moderată a preţului şi ea se leagă de aceste variabile macroeconomice”, a declarat joi Chiriţoiu.

Creşterea mare de preţ la ouă nu are legătură cu aceste variabile, precizează el.

”Avem o analiză începută, nu avem o analiză finalizată. Vedem evoluţiile internaţionale, vedem că lucruri similare se întâmplă şi în alte ţări din Uniune. Nu excludem faptul că pot fi comportamente incorecte, ilegale ale unor actori din România, iar dacă le vom identifica, le vom sancţiona”, a precizat Chiriţoiu.

Acesta a caracterizat Consiliul Concurenţei ca fiind o instituţie puternică, eficientă şi profesionistă.

”Cred că toată lumea apreciază activitatea Consiliului. Teoretic pot fi divergenţe, dar în fapt nu avem divergenţe, cu toţii tragem în aceeaşi direcţie. Vrem să ne asigurăm că piaţa funcţionează bine în România şi consumatorii români beneficiază de cele mai bune preţuri. Abordările pot fi diferite pentru că avem alte instrumente legale şi este foarte bine să ne completăm unii pe alţii. Este important să colaborăm cu instituţiile statului. E bine ca această colaborare să se realizeze discret, în întâlniri directe şi nu să fie mediate de presă”, adaugă Chiriţoiu.

Consiliul Concurenţei, prin specificul activităţii sale, care înseamnă sancţionarea unor înţelegeri ilegale, are nevoie de o anumită discreţie, spune el.

”Nu prinzi hoţul dacă faci prea multă gălăgie”, punctează el.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, l-a acuzat, miercuri, în şedinţa de Guvern, pe preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, că face afirmaţii împotriva ţării şi a susţinut că acesta trebuie să vină să dea explicaţii în Guvern, pentru că ”nu e păun între găini”.

Premierul Mihai Tudose i-a spus ministrului Agriculturii că au început să circule caricaturi cu găini care îşi iau haine de blană.

Petre Daea a precizat că, dat fiind faptul că în piaţă preţurile la unele produse au crescut nejustificat, a instituit la nivelul ministerului o echipă de control.

 

sursa: www.news.ro

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole