Au început înscrierile la Meat & Milk 2017!
Agenția infoGROUP invită fermierii, procesatorii și specialiștii din Industriile de Lapte și Carne ale României, precum și din domeniile adiacente, să participe la cea de-a VI-a editie a Expo-Conferintei Internationale Meat & Milk, eveniment care se va desfășura în zilele de 25 și 26 mai 2017, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”Viziune, Capital, Export-Elemente de eficiență într-un nou peisaj economic”.
Coordonate tematice
Titlul ediției 2017 reflectă cerințele momentului: o nouă viziune în abordarea unui business, consolidarea capitalului fiecărui jucător din piață, accederea tot mai accentuată a firmelor românești și, de ce nu, a fermierilor români, pe piețele externe. Pornind de la aceste coordonate, dialogul cu autoritățile statului, cu invitații de la Parlamentul European, precum și cu invitații speciali din străinătate, va fi cât se poate de edificator pentru fiecare participant.
Ședința generală din dimineața zilei de joi 25 mai se va derula sub genericul ”Succesul, condiționat de capital, noi abordări și noi tehnologii”, și nu este ales întâmplător. Activitatea de fermă și cea de procesare au nevoie de susținere financiară din partea statului dar și a instituțiilor bancare și de garantare. La fel de clar este că, fără noi abordări îndrăznețe și fără cele mai noi tehnologii, nu poți ține pasul cu cerințele pieței și ale consumatorilor din ce în ce mai sofisticați și mai pretențioși. Iar, în acest sens, reprezentanții furnizorilor de tehnologii, siguranță alimentară, soluții de management ori de finanțare, își vor prezenta oferta de produse și servicii.
Workshop-ul CARNE din după-amiaza zilei de 25 mai va purta titlul ”Obiective de îndeplinit: Retehnologizare, specializare, informatizare”, și va da direcție drumului de urmat de către fermierii și procesatorii de carne, cu scopul de a-și eficientiza producția și a-și mări profitul.
Desfășurat în paralel, Workshop-ul LAPTE va analiza piața specifică pornind de la ideea titlului: ”Sub presiunea prețurilor, de la furcă, la lingurița din borcanul cu iaurt”. În ambele workshop-uri vor fi susținute comunicări de specialitate cu un aplicat caracter comercial, tehnologic și științific.
Cu siguranță, sesiunea de discuții directe ”Liber la Cuvânt”, care se va desfășura în după-amiaza aceleiași zile, va fi pe cât de furtunoasă, pe atât de fructuoasă, factori de conducere din MADR, ANPC, ANSVSA, APIA, AFIR, fiind aduși în fața participanților pentru a le răspunde la întrebări.
Ședința generală din dimineața de vineri 26 mai va purta titlul ”Criteriul Export, determinant în balanța afacerilor de viitor”. Pornind de aici, va fi analizat modul în care autoritățile sprijină activitatea de export, iar speaker-ii celor mai prestigioase companii prezente pe piața din România vor prezenta cele mai noi și mai performante tehnologii și servicii care pot garanta succesul pe piețele externe.
La Masa rotundă care va avea loc în după-amiaza zilei de 26 mai sub titlul ”Fermieri și procesatori: Slugi sau parteneri ai Lanțului de aprovizionare?” se vor analiza relațiile dintre fermieri, procesatori, retail și autorități, fiind invitați președinții principalelor asociații profesionale din domeniu (APCPR, FCBR, ARC, Romalimenta, APRIL, APAR, AMRCR), cât și oficiali ai Ministerului Agriculturii, Ministerului Mediului și ai altor instituții guvernamentale.
Speakeri invitati:
Petre Daea-Ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin – Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Viorica Dancila-Vicepresedinte al Comisiei de Agricultura a Parlamentului European, Adina Valean-Presedinte al Comisiei Parlamentare Europene pentru Mediu, Sanatate Publica si Siguranta Alimentara, Laurentiu Rebega – Membru al Comisiei pentru Agricultura a Parlamentului European, Daniel Botanoiu-Secretar de Stat MADR, Geronimo Raducu Branescu-Presedinte al ANSVSA, Paul Anghel-Director General al ANPC, David Eugen Popescu-Director General AFIR, Radu Timis-Presedinte ARC, Sorin Minea-Presedinte Romalimenta, Dorin Cojocaru-Presedinte APRIL, Ioan Ladosi-Presedinte APCPR, Claudiu Franc-Presedinte FCBR, Ilie Van-Presedinte UCPR, Marian Cuzdrioreanu-Presedinte RO-FISH, Florin Capatana-Vicepresedinte AMRCR, Stefan Padure-Presedinte APAR, Dana Tanase-Director Executiv ARC,George Badescu-Director Executiv AMRCR, Doru Enache-Director DSVSA-Brasov, Adrian Benta-Expert financiar.
TEMATICA – Joi, 25 mai 2017
SEDINTA GENERALA: Succesul, conditionat de capital, noi viziuni si noi tehnologii
09:00 – 09:10 – Deschidere oficiala: Mirela Vasile – Director General infoGROUP
09:10 – 09:25 – Prezentare (Titlu orientativ): Ce inseamna sa fii leader? (Prezentarea unei companii de succes)
09:25 – 09:40 – Prezentare (Titlu orientativ): Instrumente de finantare a fermierilor si procesatorilor de carne, peste, lapte si oua
09:40 – 09:55 – Prezentare (Titlu orientativ): O noua viziune a afacerilor impune adoptarea noilor tehnologii
09:55 – 10:10 – Produs romanesc, identitate ntionala, piata europeana; Speaker: Laurentiu Rebega-Comisia pentru Agricultura a Parlamentului European.
10:10 – 10:25 – Politica agroindustriala a Romaniei si fructificarea oportunitatior pietei internationale; Speaker invitat: Viorica Dancila-Vicepresedinte al Comisiei de Agricultura a Parlamentului European
10:25 – 10:40 – Programe de sustinere a producatorilor si procesatorilor de carne, peste, lapte si oua din Romania; Speaker invitat: Daniel Botanoiu-Secretar de Stat MADR
Workshop CARNE: Obiective de indeplinit: Retehnologizare, specializare, informatizare
11:00 – 11:20 – Prezentare (Titlu orientativ): Formule nutritionale inovatoare pentru fermele de suine si pasari
11:20 – 11:40 – Prezentare (Titlu orientativ): Sisteme de asigurare a bunastarii si sanatatii animalelor in fermele de porci si fermele avicole
11:40 – 12:00 – Prezentare (Titlu orientativ): Tehnologii de procesare si ambalare a produselor din peste
12:00 – 12:20 – Prezentare (Titlu orientativ): Tehnologii sustenabile de procesare si ambalare a produselor din carne
12:20 – 12:40 – Prezentare (Titlu orientativ): Informatizarea managementului, productiei, si livrarilor- eficienta si profit imediat
12:40 – 13:30 Dezbatere: Cum putem scoate betele din roata sectorului romanesc al carnii? Speaker-i invitati: Dana Tanase-Director Executiv ARC, Ioan Ladosi-Presedinte APCPR, Ilie Van-Presedinte UCPR, Marian Cuzdrioreanu-Presedinte RO-FISH
Workshop LAPTE: Sub presiunea preturilor, de la furca, la lingurita din borcanul cu iaurt
11:00 – 11:20 – Prezentare (Titlu orientativ): Cresterea competitivitatii in fermele de lapte prin utilizarea tehnologiilor de ultima generatie
11:20 – 11:40 – Prezentare (Titlu orientativ): Echipamente de laborator pentru determinarea sanatatii bovinelor si calitatea laptelui-materie prima
11:40 – 12:00 – Prezentare (Titlu orientativ): Culturi lactice performante, produse dezirabile pentru consumatori
12:00 – 12:20 – Prezentare (Titlu orientativ): Concept-design inovator pentru ambalarea lactatelor
12:20 – 12:40 – Prezentare (Titlu orientativ): Managementul sigurantei si calitatii produselor din lapte
12:40 – 13:30 – Dezbatere: Piata neagra, evaziune, produse falsificate; mai putem iesi din marasm? Speaker-i invitati: Dorin Cojocaru-Presedinte APRIL, Claudiu Franc-Presedinte FCBR, George Badescu-Director Executiv AMRCR, Doru Enache-Director DSVSA-Brasov
15:00 – 16:30 LIBER LA CUVANT; Vor raspunde intrabarilor urmatorii invitati: Geronimo Raducu Branescu-Presedinte al ANSVSA, Paul Anghel-Director General al ANPC, David Eugen Popescu-Director General AFIR, Adrian Benta-Expert financiar
Vineri, 26 mai 2017
SEDINTA GENERALA: Criteriul ”Export”, determinant in balanta afacerilor de viitor
10:00 – 10:15 – Prezentare (Titlu orientativ): “Drumul Regelui” de la piata locala, la piata internationala (prezentarea unei companii de succes)
10:15 – 10:30 – Prezentare (Titlu orientativ): Produse de asigurare a operatiunilor de export
10:45 – 11:00 – Prezentare (Titlu orientativ): Sisteme frigorifice de transport la mare distanta
11:00 – 11:15 – Prezentare (Titlu orientativ): Termen de valabilitate marit, atu important in abordarea pietelor externe
11:15 – 11:30 – Prezentare (Titlu orientativ): Managementul riscului afacerilor de comert international
11:30 – 11:50 – Programele MADR de sustinere a activitatii de export a fermierilor si procesatorilor de carne, lapte, oua si peste din Romania; Speaker invitat: Petre Daea-Ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale
11:50 – 12:10 – Consumatorul european este interesat de sustenabilitate. Cum raspund romanii acestei cerinte? Speaker invitat: Adina Valean-Presedinte al Comisiei Parlamentare Europene pentru Mediu, Sanatate Publica si Siguranta Alimentara.
12:10 – 12:30 – Ministerul Mediului, partener activ al fermierilor si procesatorilor de carne si lapte din Romania; Speaker invitat: Daniel Constantin-Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor
14:00 – 15:30 MASA ROTUNDA Fermieri si procesatori: Slugi sau parteneri ai Lantului de aprovizionare? Speaker-i invitati: Adina Valean-Presedinte al Comisiei Parlamentare Europene pentru Mediu, Sanatate Publica si Siguranta Alimentara, Petre Daea-Ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin-Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Radu Timis-Presedinte ARC, Sorin Minea-Presedinte Romalimenta, Dorin Cojocaru-Presedinte APRIL, Ioan Ladosi-Presedinte APCPR, Claudiu Franc-Presedinte FCBR, Florin Capatana-Vicepresedinte AMRCR, Stefan Padure-Presedinte APAR.