20 august 2022 - 01:42

Comisia adoptă măsuri pentru creșterea fluxului de numerar al fermierilor

Comisia Europeană implementează măsuri pentru creșterea fluxului de numerar al fermierilor. Comisia a adoptat o măsură care permite fermierilor să primească avansuri mai mari în plățile politicii agricole comune (PAC). Această măsură va sprijini și crește fluxul de numerar al fermierilor afectați de criza Covid-19 și de impactul condițiilor meteorologice nefavorabile din UE. Unele regiuni au fost profund afectate de inundații, de exemplu.

Măsura va permite statelor membre să plătească sprijin pentru venituri și anumite scheme de dezvoltare rurală fermierilor cu un nivel mai ridicat de avansuri: până la 70% (de la 50%) din plăți directe și 85% (de la 75%) din plățile pentru dezvoltare rurală. Se aplică garanțiile pentru protejarea bugetului UE, astfel încât plățile pot fi plătite, după finalizarea controalelor și verificărilor și începând cu 16 octombrie 2021.

Comisia Europeană a acordat sprijin sectorului agroalimentar pe tot parcursul crizei Covid-19 prin flexibilitate sporită și măsuri specifice de piață. Mai recent, pachetul de măsuri de sprijin pentru sectorul vitivinicol a fost prelungit până la jumătatea lunii octombrie 2021.

În această vară, UE vede condiții meteorologice nefavorabile, de la inundații la valuri de căldură. Fermierii sunt printre cei mai afectați de aceste evenimente meteorologice extreme. Acesta este motivul pentru care Comisia ia măsuri pentru creșterea fluxului de numerar prin măsura adoptată astăzi.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole