Măsură de sprijin pentru sectorul agricol, ANULATĂ de noul Ministru de Finanțe?!

O măsură de sprijin pentru sectorul agricol anunțată de guvernanți în urmă cu câteva luni ar putea fi anulată de către noul ministru de finanțe, Dan Vîlceanu. Este vorba despre eliminarea impozitului pe salariul minim pe economie începând de anul viitor.

În urmă cu câteva luni de zile, ministrul Economiei, Claudiu Năsui, anunța inițiativa de a elimina impozitul pe salariul minim pe economie, având în vedere că în prezent, aproape jumătate din bani se duc la stat, iar angajatul mai rămâne în mână cu 1400 de lei din cei 2300 de lei pe care un patron este obligat să-i plătească unui angajat fără studii.

Primii care urmau să beneficieze de această măsură de sprijin erau angajații din sectorul ospitalității și cei din agricultură. Cu toate acestea, se pare că măsura nu va mai intra în vigoare.

”Este o măsură pe care mi-e greu să cred că o putem aplica în acest moment. Vorbeam de consolidare fiscală, de acoperirea cheltuielilor pe care le avem și dacă venim cu această măsură o să avem o mare problemă bugetară”, a precizat Dan Vîlceanu, proaspăt instalat în fruntea Ministerului Finanțelor Publice.

Potrivit noului ministru, consolidarea fiscală este prioritatea principală a instituției pe care o conduce, dar taxele și impozitele vor rămâne la valoarea actuală.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole