5 august 2021 - 08:48

Masura de criza, in sprijinul fermierilor! Avansul APIA, platit mai devreme

Plata avansului din subvențiile APIA pe 2020 ar putea fi făcută mai devreme de data de 16 octombrie, cum era programat inițial. Anunțul a fost făcut de secretatul de stat din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Emil Dumitru, într-un video pe pagina sa de facebook. Potrivit acestuia, măsura excepțională a fost deja adusă la cunoștința oficialilor de la Bruxelles, în Consiliul de Miniștri de miercurea trecută. 

De altfel, AGRO TV a anunțat în premieră intenția ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale de a cere permisiunea pentru plata mai devreme a avansului APIA, măsură aflată pe lista prezentată de șeful MADR în exclusivitate la AGRO TV.

”Pe 25 martie, la Consiliul de Miniștri, România a susținut în fața Comisiei Europene și în fața Comisarului european ca în regim de urgență să se acorde avansul din plățile directe mai devreme de 16 octombrie, știind că aveți nevoie de bani pentru a putea răspunde provocările din această perioadă”, le-a transmis Emil Dumitru agricultorilor.

Reamintim că activitatea agențiilor de plăți din domeniul agriculturii și nu numai, a fost parțial blocată, restricționându-se contactul direct cu publicul, ca măsură de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Cu toate acestea, autoritățile dau asigurări că toți fermierii vor putea să depună cererile pentru anul 2020, astfel încât să poată beneficia de subvenții.