Masura 21: Subventie de 7.000 euro pentru fermele de BOVINE! Conditii si acte necesare

Crescătorii de bovine de lapte sau de carne care au între 5 și 90 de capete (sau echivalentul în Unitate Vită Mare), pot să beneficieze de subvenția de criză plătită din fonduri europene prin Măsura 21. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a publicat Ghidul Solicitantului, în care se fac publice toate condițiile și pașii pe care trebuie să îi urmeze fermierii pentru a beneficia de acest ajutor de maximum 7.000 euro pe fermă.

Potrivit MADR, depunerea cererilor pentru subvenția acordată prin Măsura 21 va începe la data de 25 septembrie, la centrele APIA. ”Sprijinul are în vedere atenuarea problemelor legate de lichidități care periclitează continuitatea activităților agricole, respectiv a producţiei primare în agricultură, în special în sectoarele zootehnic (bovine, ovine și caprine), legume– fructe și cartofi, ca fiind cele mai afectate de impactul COVID-19”, se arată în documentul publicat de ministerul de resort.

Potențialii beneficiari ai acestui sprijin temporar cu caracter excepțional sunt fermierii activi, înscrişi în evidenţa APIA cu cod unic de identificare, care au depus cerere unică de plată în anul 2020 și care respectă criteriile de eligibilitate, specifice schemei de sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19.

Condiții specifice sectorului BOVINE

Solicitantul deține minimum 5 UVM și maximum 90 UVM femele adulte din specia bovine (taurine + bubaline), înregistrate în RNE, cu condiția de a avea înscrise minimum 5 UVM femele adulte din specia bovine (taurine + bubaline) pe fiecare unitate de producţie (exploatație cu cod ANSVSA).

ATENȚIE! Solicitantul trebuie să dețină minimum 5 UVM femele adulte (vârsta de minimum 24 luni la data de 01.07.2020) din specia bovine (taurine + bubaline) înregistrate în RNE în fiecare exploatație cu cod ANSVSA. Solicitantul trebuie să dețină la data de 01.07.2020 maximum 90 UVM femele adulte (vârsta de minimum 24 luni la data de 01.07.2020) din specia bovine (taurine + bubaline), în toate exploatațiile cu cod ANSVSA înregistrate în RNE. Dacă numărul de animale bovine(taurine + bubaline) eligibile pentru această schemă, din toate exploatațiile din cerere, depășește numărul de 90 de capete, cererea de solicitare a sprijinului temporar cu caracter excepțional în sectorul bovine, este respinsă de la plată.

Fiecare femelă adultă din specia bovine(taurine + bubaline) pentru care se solicită sprijin, trebuie să aibă vârsta de minimum 24 luni la data de 1 iulie 2020.

ATENȚIE! Bovinele (taurine + bubaline) înregistrate în RNE ulterior datei de 1 iulie nu vor fi eligibile pentru sprijin.

Sumele acordate

Sprijinul va fi acordat sub formă de sumă forfetară, care urmează să fie plătită până la 30 iunie 2021, pe baza cererii de sprijin aprobată de autoritatea competentă până la 31 decembrie 2020.

Cuantumul sprijinului este de maximum 7000 Euro/fermier/exploatație, după cum urmează pentru sectorul bovine/exploatație:
între 5 UVM – 10 UVM – 1000 Euro
între 11 UVM – 20 UVM – 2500 Euro
între 21 UVM – 30 UVM – 3500 Euro
între 31 UVM – 40 UVM – 4750 Euro
între 41 UVM – 50 UVM – 5000 Euro
între 51 UVM – 60 UVM – 6000 Euro
între 61 UVM – 90 UVM – 7000 Euro

Acte necesare

În momentul depunerii cererii, crescătorii de bovine trebuie să prezinte următoarele documente:

  • coordonatele bancare / trezorerie. (ATENȚIE! Copia documentului trebuie depusă doar dacă aceasta prezintă modificări față de documentul depus la cererea unică 2020)
  • procură notarială și o copie a CI / BI a reprezentantului (dacă este cazul)
  • extras din registrul exploatației / animalelor emis de operatorul Sistemului național de identificare și înregistrare a animalelor (SNIIA) din care rezultă efectivul de bovine (taurine+bubaline)deținut la data de 1 iulie 2020, în exploatația / ile cu cod ANSVSA înscrisă/e în cerere;

În total, Măsura 21 are alocat un buget de 150 de milioane de euro din fonduri europene rămase necheltuite din PNDR 2014-2020. Sprijinul va fi acordat sub formă de sumă forfetară, care urmează să fie plătită până la 30 iunie 2021, pe baza cererii de sprijin aprobată de autoritatea competentă până la 31 decembrie 2020.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole