Esplanada Palatului Culturii din Iași s-a umplut vineri dimineață de sute de măști.
Cu toate acestea, n-a intrat nimeni în panică, ba dimpotrivă, ieșenii i-au primit cu mare bucurie pe artizanii veniți să-și etaleze exponatele la Târgul Meşterilor Populari, eveniment organizat în perioada 17-19 mai de către Muzeul Etnografic al Moldovei – Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și cu Asociatia Art-Mestesugurile Prutului Iași.
Ajuns la cea de-a XXIV-a ediție, târgul reunește aproximativ 60 de meşteri populari din diferite zone etnografice ale României și din Republica Moldova, care susţin, prin intermediul lucrărilor lor, păstrarea şi promovarea meşteşugurilor, oferind în același timp publicului de toate vârstele o pledoarie pentru tradiţie.
Printre meșteșugurile tradiționale ilustrate se regăsesc: olăritul, prelucrarea lemnului, industria casnică, port popular, confecţionarea instrumentelor populare, încondeierea ouălor, pielărit, blănărit, confecţionarea măştilor populare, realizarea de icoane, de podoabe sau de împletituri din nuiele ori din sfoară.
Colorate și lucrate cu migală de mâinile dibace ale meșterilor populari, măști de tot felul, de la cele din lemn la cele din piele de animale, atrag atenția tuturor vizitatorilor.
Alături de o amplă expoziție cu vânzare de obiecte tradiționale, meșterii vor susține demonstrații și activități interactive de tip atelier.