Martie, luna plantării florilor de vară

iasomieDacă vrei să ai o grădină plină de culoare, nu rata luna martie pentru a sădi trandafiri, azalee, iasomie, magnolii, liliac, arbuşti ornamentali, dar şi pomi fructiferi.
Florile de interior le poţi planta în orice perioadă a anului, dar de cele de exterior trebuie să te ocupi până la finalul lunii martie. Numai aşa te vei putea bucura la vară de florile lor sau de roadele lor.
Ce poţi pune în grădina ta acum
Este vremea să plantezi trandafirii, iasomia, azaleele, rozmarinul, cununiţa, dar şi zmeurul şi toate fructele de pădure. De asemenea, se pun acum liliacul, magnoliile, merişorii, dracila sau salcâmul japonez.
Pomii fructiferi se plantează şi-n aprilie
Pentru sădirea pomilor fructiferi şi a arbuştilor ornamentali ai timp până la jumătatea lunii aprilie. Adâncimea optimă la care se pun este de 40 de cm.
Formează o «pâlnie» spre tulpină, pentru a se aduna apa spre plantă, nu să se scurgă pe lânga ea”, te sfătuieşte Alin Cucu, reprezentatul Terrafertil, un îngrăşământ mineral-organic 100% natural.
Toate plantele au nevoie de îngrăşământ primăvara
De la pomi cu vârsta de peste un an, la florile crescute în ghiveci, toate au nevoie de îngrăşământ.
Plantele au fost peste iarnă într-o perioadă de hibernare. N-au avut nevoie de prea multă apă, de lumină, de îngrăşământ, n-au înflorit şi n-au crescut. Acum se trezesc la viaţă şi au nevoie de hrană”, adaugă specialistul Terrafertil. Potrivit acestuia, toţi pomii de peste un an se fertilizează primăvara în acest fel: se face un şanţ în jurul tulpinii pomului (la o distanţă de 10-15 cm). Se pune între 500 g şi 1 kg de îngrăşământ, se acoperă cu pământ şi se udă. (Integral aici)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole