Marius Micu, angajament ca vicepreședinte al COPA: „Vocea fermierilor va fi auzită de toți factorii de decizie europeni!”

Marius Micu, prodecanul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București și fost secretar de sta în Ministerul Agriculturii, candidează din partea Alianței pentru Agricultură și Cooperare pentru poziția de vicepreședinte al COPA (Comitetul Organizațiilor Profesionale Agricole din Uniunea Europeană).

Șansa ca România să aibă un reprezentant la masa dialogului dintre COPA-COGECA și decidenții europeni este o bună oportunitate să avem o abordare clară și directă în privința agriculturii europene, una extrem de dinamică și care necesită o foarte mare atenție în această perioadă.

Iată cum se prezintă Marius Micu, într-un videoclip publicat pe rețelele sociale, în cursa sa pentru ocuparea funcției de vicepreședinte al COPA:

„Securitatea alimentară este pe lista priorităților UE, mai ales după invazia rusă a Ucrainei. Factorii politici europeni trebuie să găsească modalități de a proteja sectorul alimentar și de a-i consolida rezistența și independența. Totul într-un mediu de afaceri sănătos, fără concurență neloială și reglementări care împiedică dezvoltarea operațiunilor.

Vocea fermierilor trebuie să fie auzită de toți factorii de decizie europeni. Voi face din aceasta misiunea mea ca vicepreședinte al COPA și contez pe sprijinul dumneavoastră.

- Publicitate -

Numele meu este Marius Micu. Mi-am dedicat cariera ajutând fermierii să se asocieze și să coopereze.

Am făcut asta atât ca vicepreședinte și președinte al unora dintre cele mai importante asociații agricole din România, cât și din postura de consilier parlamentar și secretar de stat la Ministerul Agriculturii.

M-am născut la țară, la o fermă de familie. Am vrut să aflu mai multe despre această zonă și am făcut totul pentru a contribui și a schimba politicile agricole.

De asemenea, am putut rămâne permanent conectat la ideile și viziunea viitorilor fermieri datorită activității mele academice ca prodecan al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.

În toată Europa, fermierii se confruntă cu incertitudine și îngrijorare. Prețurile combustibililor s-au dublat, costul îngrășămintelor a crescut de cinci ori, la fel și costul gazului și al electricității.

Acești fermieri sunt esențiali pentru a asigura o aprovizionare stabilă și sigură cu alimente.

Dar fără sprijin din partea factorilor de decizie din UE, le va fi extrem de dificil să concureze. Și voi continua să fac din acesta un punct crucial în calitate de vicepreședinte al COPA.

Fermierii europeni doresc acces la îngrășăminte organice și capacitatea de a rota culturile, deoarece caută în mod constant modalități de a crește fertilitatea solului.

Astăzi, totuși, acești fermieri se confruntă cu o concurență neloială din partea produselor originare din țări terțe, care nu sunt supuse acelorași reglementări pe care trebuie să le respecte producătorii din UE.

Mai mult, creșterea costurilor de producție în țările Uniunii va avea ca effect faptul că doar anumite categorii sociale își vor putea permite să cumpere produse fabricate în UE.

Alți europeni sunt mulțumiți să mănânce produse importate care sunt mai puțin reglementate și, prin urmare, mai puțin sigure. Nu numai asta, dar discuțiile despre cultivarea plantelor care includ noi tehnologii genomice ar trebui să continue la toate nivelurile.

De exemplu, odată cu războiul aflat în desfășurare în Ucraina, Europa trebuie să asigure producții mai bune de plante oleaginoase.

Apropo de propria mea țară, este extrem de important să prezint specificul agriculturii românești într-un mod clar și imparțial, atât în ​​cadrul COPA, cât și la nivelul UE.

Fermierii români se luptă cu seceta, cu lipsa schemelor de sprijin care să-i ajute să devină mai rezistenți și mai competitivi și să evolueze de la ferme mici la ferme medii sau mari.

În contextul războiului, trebuie să fim atenți și la rutele de tranzit ale produselor, pentru a nu bloca rutele de export pentru vecinii Ucrainei.

Consider că agricultura puternică, competitivă și durabilă este soluția pentru multe provocări sociale, de mediu și economice.

Fermierii europeni doresc să ofere cetățenilor europeni ceea ce își doresc și cer pentru ei înșiși: produse de înaltă calitate și siguranță alimentară sporită. Iar următoarea perioadă este crucială pentru agricultura europeană. Prin urmare, angajamentul meu este clar: în calitate de vicepreședinte al COPA, voi fi deschis dialogului și voi face tot ce îmi stă în putere pentru a găsi răspunsuri la aceste preocupări.

Și contați pe sprijinul europarlamentarilor români pentru atingerea obiectivelor COPA.

Vă mulțumesc pentru sprijin, pentru încredere, pentru vot și mă angajez să vă reprezint cu demnitate și onestitate, alături de întreaga familie COPA”, este angajamentul lui Marius Micu, candidat la poziția de vicepreședinte al COPA.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole